Specialismen

Onze behandelingen

Dit is waar wij goed in zijn

Ouderen en mensen met een beperking

Wij leveren onder andere mondzorg in de praktijk voor ouderen en mensen met een verstandelijke/ lichamelijke beperking.

Tandvleesbehandeling

De vele verschillende bacteriën in onze mond maken voortdurend tandplaque aan. Beginnende tandplaque is niet zo gevaarlijk, maar als het laagje dikker en ouder wordt, krijgen schadelijke bacteriën het overwicht. Deze bacteriën kunnen dan een tandvleesontsteking veroorzaken.

Wij helpen u bij de verzorging van uw tandvlees om (verdere) mondproblemen te voorkomen.

Wortelkanaalbehandeling

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat u ziet. De wortels ziet u niet. Die zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levend weefsel wordt ook wel pulpa genoemd. Als het weefsel ontstoken is of ontstoken is geweest, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.

Kleine chrirurgie

Het begrip ‘kleine kaak chirurgische ingrepen’ wordt door tandartsen gebruikt als een verzamelnaam. Hieronder vallen onder andere het verwijderen van tanden en verstandskiezen en wortelpuntoperaties.

Kroon- en brugwerk

Als door omstandigheden uw eigen tanden en kiezen niet meer goed functioneren, kunnen deze worden vervangen door een kroon of een brug. Ze benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van tanden en kiezen.

Esthetische (en cosmetische) tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Er wordt gebruik gemaakt van tandkleurig vulmaterialen, kronen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt.

Kindertandheelkunde

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Is uw kind angstig of bang? Wij stellen ze op hun gemak door de tijd te nemen en elke stap te bespreken. Ook zijn wij in het bezit van leuke filmpjes waar onder andere Joki uitlegt wat een tandarts doet. Wij nemen de behoeftes van uw kind serieus.

Angsttandarts

Helaas hebben we in Nederland een grote groep mensen met een angst voor de tandarts. Deze is soms ontstaan door behandelingen of ervaringen uit het verleden, maar zijn soms gewoon altijd al aanwezig geweest. Angst kan ervoor zorgen dat de tandartspraktijk volledig vermeden wordt. Dit zorgt er echter vaak voor dat uiteindelijk (ernstige) gebitsproblemen ontstaan, waardoor pijn of functionele problematiek ontstaan. Hierdoor zijn uitgebreide behandelingen nodig, die soms vervelend kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om het gebit goed te verzorgen en in de gaten te houden, zodat op tijd geconstateerd wordt dat er wellicht klachten kunnen ontstaan.

Bent u angstig?
Tandarts Raya Jameel heeft veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten en kan u helpen om de angst zoveel mogelijk te verminderen, zodat u weer regelmatig naar de tandarts gaat.

Bijzondere Tandheelkunde

Wij bieden bijzondere tandheelkundige zorg aan patiënten die zo bijzonder zijn dat zij niet bij de gewone tandarts terecht kunnen. Wij hebben een speciale aangepaste tandheelkunde unit. Tandarts Raya Jameel heeft lange ervaring op het gebied van bijzondere tandheelkunde zoals de mondzorg voor patiënten met lichamelijke en licht verstandelijke beperking.

Inschrijven bij onze praktijk?

Ga ook voor de best mogelijke mondzorg