Tandartspraktijk Hilversum
DutchEnglishArabicTurkish

Menu

Spoed?

Klik hier

(035) 624 7521

Maandag t/m donderdag

DutchEnglishArabicTurkish

Kindertandarts Hilversum

Tandarts voor kinderen

Een speciale aanpak voor uw kind

Gespecialiseerd in kindertandheelkunde in Hilversum

Vindt uw kind het spannend om naar de tandarts te gaan? Uw kind is niet de enige die dit spannend vindt. Veel kinderen ervaren deze spanning, terwijl dit helemaal niet nodig hoeft te zijn. Onze tandarts heeft veel ervaring met het behandelen van kinderen en weet precies wat zij het beste kan doen om ervoor te zorgen dat uw kind zich op zijn of haar gemak voelt bij ons in de praktijk. Ons doel is bereikt op het moment dat uw kind het straks niet meer spannend vindt om naar de tandarts te gaan en het zelfs leuk gaat vinden.

De wensen van uw kind staan centraal

Wij houden rekening met de wensen van uw kind en doen er alles aan om het tandartsbezoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo leggen wij stap voor stap uit wat wij gaan doen, nemen wij uitgebreid de tijd voor de behandeling en laten wij leerzame filmpjes zien waarin wordt uitgelegd wat een tandarts precies doet. U kunt uw kind gemakkelijk inschrijven via de website.

Kindertandarts Hilversum

Wat doet de kindertandarts in Hilversum?

Bent u benieuwd naar wat de kindertandarts allemaal doet? Nou, onze tandartsen zijn speciaal opgeleid om kindergebitten te behandelen. Ze inspecteren de tanden op elk mogelijk gaatje en reinigen het grondig om eventuele defecten in de aanleg van het glazuur te ontdekken. Naast het controleren van de aanwezigheid van alle elementen, geven ze tevens advies over gepaste voeding en corrigeren ze slechte poetsgewoonten. Kinderen hebben nog steeds begeleiding nodig om goed te leren poetsen en bewust te worden van hun gebit. Daarom bieden onze tandartsen ook ondersteuning aan ouders bij het begeleiden van het tandenpoetsproces.

Het belang van het melkgebit

Het melkgebit is niet alleen belangrijk omdat het het kind in staat stelt om te kauwen en te spreken, maar het dient ook als een raamwerk voor het blijvende gebit om later in te groeien. Als melktanden vroegtijdig worden verloren door bijvoorbeeld gaatjes, kan dit leiden tot ruimtegebrek en scheefgroei van het blijvende gebit. Dit kan kostbare en ongemakkelijke orthodontische ingrepen veroorzaken in de toekomst. Door regelmatig naar de kindertandarts te gaan, kunt u gaatjes in het gebit van uw kind voorkomen en de gezonde ontwikkeling van hun mondgezondheid bevorderen.

Kosten kindertandarts Hilversum

Goed nieuws voor ouders in Hilversum en omgeving! Kindertandheelkunde is opgenomen in het basispakket van alle verzekeraars, waardoor de kosten voor tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar volledig worden vergoed. Dat betekent dat u geen financiële zorgen hoeft te hebben wanneer u uw kind meeneemt naar de kindertandarts. Het is echter altijd verstandig om contact op te nemen met uw verzekeraar om de precieze details te bespreken voorafgaand aan uw afspraak. Bij de kindertandarts in Hilversum hanteren we geen verborgen kosten of extra bijdragen, dus maak je geen zorgen en laat je kind bij ons in goede handen zijn!

Inschrijven bij onze praktijk?

Ga ook voor de best mogelijke mondzorg

Tandartspraktijk Jasmijnbloemen

DutchEnglishArabicTurkish