Tandartspraktijk Hilversum
DutchEnglishArabicTurkish

Menu

Spoed?

Klik hier

(035) 624 7521

Maandag t/m donderdag

DutchEnglishArabicTurkish

Tandarts Geriatrie Hilversum

Ouderentandarts in Hilversum

Tandarts geriatrie

De tandarts voor ouderen

Tandartspraktijk JasmijnBloemen biedt tandarts geriatrie aan in Hilversum. Dit wordt ook wel een ouderentandarts genoemd. Tandarts geriatrie is een specialisatie in de mondzorg voor bijzondere oudere mensen. Deze mensen zijn zo bijzonder dat zij niet bij een gewone tandarts terecht kunnen. Bij Tandartspraktijk JasmijnBloemen in Hilversum hebben wij een speciale aangepaste tandheelkundige ruimte voor ouderen met een beperking. 

 

Bij ons staan ouderen centraal. Goede mondzorg is essentieel bij deze ouderen. Ook is het belangrijk dat de mond regelmatig wordt gecontroleerd, zodat vervelende klachten kunnen worden voorkomen. Bij deze ouderen is het extra belangrijk dat de mond goed wordt gecontroleerd, omdat zij dit niet altijd zelf kunnen aangeven. 

 

Wist u dat?

Onze tandarts Raya Jameel is één van de 25 geriatrische tandartsen in Nederland. Om haar erkenning te behouden volgt zij jaarlijks bij- en nascholing. 

Het verschil tussen een normale tandartspraktijk en de tandartspraktijk JasmijnBloemen in Hilversum:

 • kennis over mondzorgproblemen die herkenbaar zijn bij ouderen
 • kennis van ziekteverschijnselen bij ouderen in relatie met hun mondzorg
 • affiniteit en ervaring met ouderen en extra tijd om deze ouderen te behandelen
 • rolstoel en rollator toegankelijk
 • speciaal plan voor iedere patiënt; zowel voor de dagelijkse als de professionele mondzorg 
 • verdiept zich in het ziektebeeld en medicatiegebruik van de patiënt. Ook wordt er gelet op medische interactie met de patiënt
 • overlegt indien nodig met de zorginstelling en/of de huisarts
Tandartsstoel Geriatrie

Tandartspraktijk JasmijnBloemen in Hilversum beschikt over een speciale tandartsstoel voor mensen met een beperking. Onze gehele praktijk is hier op ingericht. De tandartspraktijk bevat geen drempels. Hierdoor is onze praktijk toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Ook beschikken wij over een lift, waardoor de patiënten in een rolstoel ook gemakkelijk bij ons in de tandartsstoel kunnen komen liggen. Dit is prettig voor zowel de patiënt als voor de tandarts. Hierdoor ligt de patiënt ontspannen.

Wij merken dat patiënten het prettig vinden om te zien wat er in hun mond gebeurd. Daarom beschikken wij over een speciale macroscopische camera, zodat wij samen kunnen zien wat er in de mond gaande is. Via het onderstaande scherm kan de patiënt meekijken. Op dit scherm kunnen de patiënten de binnenkant van hun mond zien. Dit geeft de patiënten rust, doordat zij zien wat er gebeurt in hun mond. Ook is het voor onze tandarts gemakkelijker uit te leggen waar de patiënt of hun naasten/ begeleider op moet letten bij de dagelijkse verzorging.

macroscopische camera

U bent altijd welkom in onze praktijk in Hilversum. Dan kunnen wij samen kijken of onze praktijk bij u past. 

Bekijk ons Facebook en Instagram om up to date te blijven. Hier delen wij wekelijks een bericht over onze praktijk. 

Tandarts geriatrie is mondzorg voor ouderen met een complex ziektebeeld. Dit wordt ook wel een ouderentandarts of gerodontoloog genoemd. Deze geriatrische tandarts heeft kennis van het ziektebeeld en medicatiegebruik van deze patiënten en stemt de behandeling hierop af. 

Een geriatische tandarts onderscheidt zich van een reguliere tandarts door:

 • de kennis over mondzorgproblemen bij ouderen
 • de kennis van ziekteverschijnselen in relatie tot mondzorg
 • affiniteit en ervaring met ouderen
 • een uniek plan per patiënt
 • zich te verdiepen in het ziektebeeld en het medicatiegebruik van de patiënt

Onze tandarts Raya Jameel is een van de 25 geriatrische tandartsen in Nederland. 

Tandartspraktijk JasmijnBloemen in Hilversum beschikt over een speciale behandelkamer voor ouderen en mensen met een beperking. Deze ruimte is rolstoel toegankelijk en bevat een speciale lift, waarmee de patiënt in de stoel getild kan worden.

Tandartspraktijk JasmijnBloemen beschikt over een speciale macroscopische camera, waarmee de patiënt kan kijken wat er gaande is zijn of haar mond. Dit ervaren de patiënten als erg prettig, omdat zij graag zien wat er in hun mond gebeurt. 

Inschrijven bij onze praktijk?

Ga ook voor de best mogelijke mondzorg

Tandartspraktijk Jasmijnbloemen

DutchEnglishArabicTurkish