Tandartspraktijk Hilversum
DutchEnglishArabicTurkish

Menu

Spoed?

Klik hier

(035) 624 7521

Maandag t/m donderdag

DutchEnglishArabicTurkish

Bijzondere tandheelkunde

Wij staan voor iedereen klaar

Geriatrie en mensen met een beperking

Bijzondere tandheelkunde

Wij bieden bijzondere tandheelkundige zorg aan patiënten die zo bijzonder zijn dat zij niet bij de gewone tandarts terecht kunnen. Wij hebben een speciale aangepaste tandheelkunde unit voor deze bijzondere groep en een tandarts met lange ervaring op het gebied van bijzondere tandheelkunde zoals de mondzorg voor patiënten met lichamelijke en lichte verstandelijke beperkingen.

Geriatrische tandheelkunde

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van Tandheelkunde (KNMT) noemt ouderen een vergeten groep als het gaat om goede mond- en tandheelkundige zorg. En dat kan grote gevolgen hebben, tot vroegtijdig overlijden aan toe.

Goede mondzorg is van essentieel belang voor gezondheid en welzijn. Ouderen en mensen met een verstandelijke beperking verdienen daarbij extra aandacht. Juist bij hen is het verlenen van goede mondzorg niet altijd even eenvoudig. Wij nemen de tijd om doelmatige en kwalitatief hoogwaardige mondzorg te verlenen. Dit doen wij in de vertrouwde omgeving van de cliënt met de aandacht die zij verdienen. 

Met een gezonde mond en een goed gebit blijven ouderen gezonder en hebben ze een beter leven.

Wat is tandarts geriatrie?

Begin 2010 telde Nederland ruim 2,5 miljoen 65-plussers (15% van de bevolking). Dit aantal neemt in de komende decennia bij een relatief gelijkblijvende populatie in omvang toe tot 4,2 miljoen in 2030 (24% van de bevolking). Deze groep ouderen beschikt in toenemende mate over (gedeeltelijk) natuurlijke detentie. Daarom is een tandarts die specifieke kennis en kunde heeft om mondzorg te verlenen aan ouderen nodig. 

De tandarts-geriatrie voert in principe dezelfde taken – zowel preventieve als (herstellende) behandelingen – uit als een reguliere tandarts. Het verschil is dat de tandarts-geriatrie een aantal extra zaken in huis heeft, namelijk:

Een gezonde mond hoeft dus niet meer te worden tegengehouden door leeftijd.

Inschrijven bij onze praktijk?

Ga ook voor de best mogelijke mondzorg

Tandartspraktijk Jasmijnbloemen

DutchEnglishArabicTurkish